Antena 3 CNN Externe "Mi-a zdrobit capul de asfalt până când m-a umplut de sânge." Situaţia româncei a scandalizat opinia publică din Canada

"Mi-a zdrobit capul de asfalt până când m-a umplut de sânge." Situaţia româncei a scandalizat opinia publică din Canada

"Mi-a zdrobit capul de asfalt până când m-a umplut de sânge." Situaţia româncei a scandalizat opinia publică din Canada
Sursa foto: Foto globalnews.ca
15 Aug 2013   •   17:53

Cazul unei românce din Canada care a fost bătută de un poliţist a scandalizat opinia publică din aceasta ţară. Simona Tibu este medic stomatolog în Edmonton şi a fost oprită în trafic. Ea a depus plângere după ce a fost agresată de poliţist. Românca e convinsă că poliţistul canadian a agresat-o pentru că este imigrantă şi pentru că a îndrăznit să-i ţină piept. Un alt român din Cadana ne-a semnalat acest caz.

Simona Tibu se îndrepta către Edmonton, unde era aşteptată de pacienţii săi. Pe drum a fost oprită de un poliţist pe motiv că depăşise viteza legală. Bărbatul a început să îi lovească maşina fără un motiv clar, iar românca l-a ameninţat că îl va înregistra cu telefonul.

Românca povesteşte cum poliţistul i-a smuls telefonul din mâini şi a încătuşat-o. Apoi a început să o lovească fără milă. Disperată, femeia a început să strige după ajutor.



"M-a lovit în cap, am simţit cu mă lovea în cap! Mi-a zdrobit capul de asfalt până când m-a umplut de sânge" povesteşte românca.

Văzând femeia plină de sânge, mai mulţi şoferi au oprit la faţa locului şi au chemat salvarea. Simona a fost transportată de urgenţă la spital în stare gravă. Acolo a aflat că fusese acuzată că s-a opus arestării. Femeia crede că motivul pentru care a fost bătută de poliţist ar fi că ea, un imigrant sărac, a îndrăznit să-i ţină piept.

Incidentul a scandalizat comunitatea românească din Canada. Pe mai multe site-uri şi blogg-uri, românii postează mesaje de susţinere şi critică lipsa de reacţie a autorităţilor canadiene.

Un român din Montreal a semnalat acest caz postului Antena 3.

Abia ieşită din spital, Simona a depus o plângere împotriva poliţistului canadian.

În aşteptarea finalizării anchetei, poliţistul bătăuş a fost trecut la munca de birou.




×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close