Antena 3 CNN Externe Ministerul de externe sirian condiţionează discuţiile de reconciliere cu Opoziţia

Ministerul de externe sirian condiţionează discuţiile de reconciliere cu Opoziţia

Ministerul de externe sirian condiţionează discuţiile de reconciliere cu Opoziţia
Sursa foto: Foto: AFP
14 Feb 2013   •   13:12

Ministrul de externe sirian, Walid Muallem, a declarat, ieri seară, printr-un comunicat oficial, că discuţiile de reconciliere cu forţele rebele ar trebui să se ţină pe "pământ sirian", informează agenţia SANA.

Declaraţia a venit ca un răspuns la relatările din presă, conform cărora oficialul regimului Al-Assad ar urma să se întâlnească cu liderul opoziţiei siriene, la Moscova, în timpul unei vizite pe care o va întreprinde, în curând, în capitala Rusiei.

În cadrul acestei vizite, diplomatul sirian va avea întrevederi cu omologul său rus, Sergei Lavrov.

"În ceea ce priveşte zvonurile despre întâlnirea ministrului Muallem cu reprezentanţii opoziţiei la Moscova, guvernul sirian şi-a exprimat în repetate rânduri punctul de vedere. Damascul este deschis dialogului cu forţele opozante din ţară sau din străinătate, dar acest dialog trebuie să aibă loc doar pe tărâm sirian", se arată înt-un comunicat oficial remis de Ministerul de Externe sirian.

Aceste zvonuri nu sunt departe de adevăr, având în vedere că surse din diplomaţia rusă au anunţat că liderul Coaliţiei Naţionale Siriene şi al Forţelor de Opoziţie, Al-Khatib (Ahmad Mouaz Al-Khatib Al-Hasani), va vizita Moscova în următoarele săptămâni.

Cu acest prilej, oficialii ruşi şi-au declarat disponibilitatea de a modera foarte posibilă negociere între forţele beligerante din Siria.

×
Subiecte în articol: Siria Sergei Lavrov Moscova
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close