Antena 3 CNN Externe Miniştrii de Externe din statele membre UE se vor reuni luni pentru a discuta despre situaţia din Crimeea

Miniştrii de Externe din statele membre UE se vor reuni luni pentru a discuta despre situaţia din Crimeea

Miniştrii de Externe din statele membre UE se vor reuni luni pentru a discuta despre situaţia din Crimeea
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
01 Mar 2014   •   19:44
Miniştrii de Externe din statele membre ale Uniunii Europene se vor reuni luni pentru a discuta despre situaţia din Ucraina, pe fondul ameninţărilor cu o intervenţie militară rusă, relatează AFP, conform Mediafax.
Reuniunea este programată luni la ora 13.00 (14.00, ora României), la Bruxelles.
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut şi a primit aprobarea Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului, pentru trimiterea de trupe ruse în Ucraina până la "normalizarea" situaţiei. "Din cauza situaţiei extraordinare din Ucraina şi a ameninţărilor la adresa cetăţenilor ruşi, trupe ruse vor fi desfăşurate în Ucraina. Domnul Putin a cerut Consiliului Federaţiei să autorizeze utilizarea forţelor armate ruse pe teritoriul Ucrainei până la normalizarea situaţiei politice din această ţară", informa un comunicat al Kremlinului.
Sâmbătă dimineaţă, preşedintele Consiliului Federaţiei declara că Rusia ar putea trimite militari în regiunea autonomă ucraineană Crimeea pentru garantarea securităţii Flotei ruse şi a cetăţenilor ruşi din această zonă prorusă situată în sudul Ucrainei. "Pentru a răspunde solicitării Guvernului din Crimeea, este posibil, în această situaţie, să trimitem un contingent limitat pentru garantarea securităţii Flotei de la Marea Neagră şi a cetăţenilor ruşi care trăiesc în Crimeea", a declarat Valentina Matvienko, preşedintele Consiliului Federaţiei Ruse. 
Noul premier al regiunii autonome ucrainene Crimeea, Serghei Aksionov, l-a sunat pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pentru a-i cere să restabilească "pacea şi calmul" în această provincie prorusă.
Tot sâmbătă, Duma de Stat din Rusia, Camera inferioară a Parlamentului, i-a cerut preşedintelui Vladimir Putin să adopte măsuri pentru protejarea, "prin toate mijloacele", a locuitorilor regiunii autonome proruse Crimeea.
 

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close