Antena 3 CNN Externe "Mohamed Merah nu este mort, el se află în Germania". Mesajul islamist care a revoltat Europa

"Mohamed Merah nu este mort, el se află în Germania". Mesajul islamist care a revoltat Europa

"Mohamed Merah nu este mort, el se află în Germania". Mesajul islamist care a revoltat Europa
Sursa foto: Foto: YouTube
04 Apr 2012   •   21:52

Un comunicat islamist, adresat "bătrânei Angela Merkel", care a fost postat pe un site apropiat de reţeaua Al-Qaida ameninţă Germania cu atacuri similare celui comis de Mohamed Merah în Franţa, dacă nu va fi eliberată o islamistă, informează AFP.
   
Comunicatul, care nu este semnat, reia revendicarea formulată la sfârşitul lunii martie de organizaţia Al-Qaida din Maghrebul Islamic (Aqmi), care anunţa că îl are ostatic pe un inginer german răpit pe 25 ianuarie în Nigeria, cerând eliberarea unei femei musulmane închisă în Germania.
   
Textul îi cere cancelarului german "să tragă învăţăminte din atacurile produse în Franţa" şi să o elibereze imediat pe Um Seif Allah al-Ansariya.
   
Comunicatul a fost postat pe site-ul Shumukh al-Islam, apropiat de reţeaua teroristă Al-Qaida.
   
Mohamed Merah a ucis şapte persoane, în perioada 11 - 19 martie, în mai multe atacuri armate comise în sudul Franţei. El a fost ucis de serviciile de securitate franceze.
   
"Mohamed Merah nu este mort, el se află în Germania, în Marea Britanie, în America şi în toate statele care sunt ostile islamului şi musulmanilor", precizează comunicatul.

×
Subiecte în articol: Germania
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close