Antena 3 CNN Externe O figură importantă a Americii a murit

O figură importantă a Americii a murit

O figură importantă a Americii a murit
16 Aug 2015   •   19:56

Julian Bond, unul dintre cei mai reprezentativi lideri ai luptei afro-americanilor pentru egalitatea drepturilor civile, a murit sâmbătă la vârsta de 75 de ani, au anunțat responsabili ai unei organizații de luptă împotriva rasismului, relatează AFP, citat de agerpres.

Bond a murit în urma unei boli de scurtă durată la Fort Walton Beach, în Florida, a transmis organizația Southern Poverty Law Center într-un comunicat.

SUA au pierdut una dintre vocile cele mai entuziaste și cele mai elocvente pentru cauza dreptății, se mai specifică în comunicatul organizației. Julian Bond a fost membru fondator și președinte al acestei organizații în perioada 1971-1979.

În calitate de student al colegiului Morehouse din Atlanta a fost unul dintre co-fondatorii Comitetului de Coordonare Pașnică a Studenților (SNCC), unul dintre organismele importante ale luptei pentru susținerea cauzei afro-americanilor privind obținerea egalității în drepturi civile. Bond a fost director de comunicare al acestui organism în perioada 1961-1966, implicându-se în multe campanii și marșuri publice pentru susținerea cauzei afro-americanilor în Georgia, Mississippi, Alabama și Arkansas.

A fost membru al Camerei Reprezentanților, profesor universitar și o perioadă însemnată (1998-2010) președinte al unei importante asociații naționale de apărare a drepturilor afro-americanilor — NAACP ('National Association for the Advancement of Colored People'). A fost căsătorit și a avut cinci copii.

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close