Antena 3 CNN Externe O importantă figură religioasă afgană oferă 300.000 de dolari celui care îl va ucide pe realizatorul filmului "Inocenţa musulmanilor"

O importantă figură religioasă afgană oferă 300.000 de dolari celui care îl va ucide pe realizatorul filmului "Inocenţa musulmanilor"

O importantă figură religioasă afgană oferă 300.000 de dolari celui care îl va ucide pe realizatorul filmului "Inocenţa musulmanilor"
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.T.    |    10 Oct 2012   •   16:39

O importantă figură religioasă din Afganistan a pus o recompensă pe capul celui care a realizat filmul "Inocenţa musulmanilor".

Potrivit AP, Mir Farooq Hussini, purtătorul de cuvânt al unei organizaţii care reprezintă circa 450 de şcoli religioase din provincia Herat, a anunţat că va oferi 300.000 de dolari celui care îl va ucide pe realizatorul controversatului film.

Pelicula, realizată în Statele Unite, a stârnit reacţia furioasă a musulmanilor din întreaga lume şi a dus la violenţe şi la moartea a mai mult de 50 de persoane, printre care şi ambasadorul american din Libia.

Realizatorul filmului, Nakoula Basseley Nakoula (55 de ani), a fost arestat la sfârşitul lunii septembrie, sub acuzaţia de încălcare a termenilor eliberării condiţionate, după ce fusese condamnat pentru fraudă în 2010.

Printre condiţiile eliberării se număra interdicţia de a posta materiale neautorizate pe Internet, iar judecătorul Suzanne H. Segal a considerat că Nakoula prezintă „un risc pentru comunitate".

Conform sursei citate, Hussini a dezvăluit că o altă recompensă, de 500.000 de dolari, este pusă pe capul unui cleric din provincia Yazd (Iran), care este acuzat că a insultat-o pe soţia Profetului.

×
Subiecte în articol: recompensa Afganistan
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close