Antena 3 CNN Externe O miliardară discretă a murit la 89 de ani

O miliardară discretă a murit la 89 de ani

O miliardară discretă a murit la 89 de ani
Sursa foto: foto: wikipedia
06 Aug 2015   •   16:41
Anul trecut, familia Quandt a trecut pe locul intai in topul celor mai bogati germani. Impreuna cu fiul sau Stefan si fiica sa Susanne Klatten (implicata acum cativa ani intr-un scandal de escrocherie sexuala), Johanna Quandt detinea, in 2014, o avere estimata la 31 miliarde de euro, scrie hotnews.ro

Luni, octagenara multimiliardara a decedat la vila sa din Bad Homburg. Discretia bogatilor Germaniei e indeobste cunoscuta. Desi decesul a avut loc in 3 august, purtatorul de cuvant al familiei l-a facut cunoscut doua zile mai tarziu, in seara zilei de miercuri.

Johanna Maria Quandt s-a nascut la Berlin, in 21 iunie 1926. Dupa un studiu de calificare ca asistenta tehnico-medicala, ea a lucrat in anii 50 la biroul industriasului Herbert Quandt, devenind ulterior secretara sa personala. In 1960, cei doi s-au casatorit, Johanna devenind a treia sotie a lui Herbert Quandt, care a decedat douazeci de ani mai tarziu, in iunie 1982.

Dupa moartea sotului sau, Johanna a mostenit imperiul industrial al acestuia si a facut achizitii de noi participatii, pe care la finele anilor 90 le-a impartit cu copiii sai, Stefan Quandt si Susanne Klatten. Susanne s-a casatorit cu inginerul Jan Klatten, cu care are trei copii, in anul 1990. Sotul se pare ca n-ar fi stiut la casatorie de imensa avere a sotiei.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în ultimul sondaj CURS pentru PMB
x close