Antena 3 CNN Externe Obama: O lumină a dispărut. Shimon Peres nu încetase niciodată să creadă în pace

Obama: O lumină a dispărut. Shimon Peres nu încetase niciodată să creadă în pace

Obama: O lumină a dispărut. Shimon Peres nu încetase niciodată să creadă în pace
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    28 Sep 2016   •   08:13

Preşedintele american Barack Obama a omagiat memoria fostului preşedinte israelian Shimon Peres, decedat în noaptea de marţi spre miercuri, subliniind că acesta nu încetase niciodată să creadă în posibilitatea păcii, potrivit AFP şi DPA. 

"În această seară, Michell şi cu mine ne alăturăm tuturor celor care în Israel, în SUA şi în lumea întreagă aduc un omagiu vieţii extraordinare a dragului nostru prieten, Shimon Peres, un părinte fondator al Statului Israel şi un om de stat, al cărui angajament pentru securitate şi căutarea păcii se baza pe neclintita sa forţă morală şi pe optimismul său nestrămutat", a declarat Obama într-un comunicat. 

"O lumină a dispărut, dar speranţa pe care ne-a dat-o arde în continuare. Shimon Peres era un soldat pentru Israel, pentru poporul evreu, pentru dreptate, pentru pace şi convingerea că putem avea încredere în ceea ce avem mai bun în noi înşine la sfârşitul timpului nostru pe pământ şi în moştenirea pe care o lăsăm altora. Pentru darul prieteniei sale şi exemplul său de conducător, todah rabah, Shimon", a spus preşedintele american. 

"Există puţine persoane cu care noi împărtăşim această lume şi care schimbă cursul istoriei umane. Prietenul meu Shimon era una din aceste persoane", a scris preşedintele SUA, în omagiul pe care l-a adus memoriei laureatului premiului Nobel pentru Pace. 

"Poate că pentru el a văzut Israelul depăşind pericole imense, Shimon nu a renunţat niciodată la posibilitatea păcii între israelieni, palestinieni şi vecinii Israelului, nici chiar după noaptea tragică în care Yitzhak Rabin a fost dus la Tel Aviv", a adăugat Obama, evocând asasinarea premierului Rabin în noiembrie 1995.

Fostul preşedinte al Israelului Shimon Peres a murit miercuri dimineaţă, a anunţat medicul său, potrivit agenţiilor internaţionale de presă.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Barack Obama shimon peres
Parteneri
Prognoza meteo 18 martie - 15 aprilie 2024
x close