Antena 3 CNN Externe Oficial american: Ayman al-Zawahiri este departe de anvergura lui Osama bin Laden

Oficial american: Ayman al-Zawahiri este departe de anvergura lui Osama bin Laden

Oficial american: Ayman al-Zawahiri este departe de anvergura lui Osama bin Laden
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
16 Iun 2011   •   19:01

Un oficial american, citat de AFP, a declarat că noul lider al Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, nu va avea nici pe departe aceeaşi anvergură pe care a avut-o Osama bin Laden. Acesta a adăugat că Ayman al-Zawahiri va avea dificultăţi în a conduce reţeaua, "ocupându-se în acelaşi timp de propria supravieţuire”.

Al-Qaida a anunţat, într-un anunţ postat online că Ayman al-Zawahiri este noul lider al grupării teroriste. Acesta a fost numărul doi în ierarhia reţelei, ca succesor al lui Osama bin Laden, ucis de un comando american în Pakistan la 2 mai.

Gruparea a promis că va continua jihadul împotriva Statelor Unite şi împotriva Israelului.

Oficialul american, care a dorit să îşi păstreze anonimatul, a declarat că ascensiunea lui Ayman al-Zawahiri în Al-Qaida va genera critici sau chiar "o respingere” în cadrul grupului, deoarece nu are o experienţă reală a focului şi a ales să fie un general din fotoliu, cu o imagine "moale”.

Potrivit aceleiaşi surse, "indiferent cine va fi responsabilul, acesta va avea dificultăţi în a conduce Al-Qaida ocupându-se în acelaşi timp de propria supravieţuire, într-un moment în care gruparea continuă să piardă membri importanţi, desemnaţi cu planificarea atentatelor şi antrenarea" recruţilor.

×
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close