Antena 3 CNN Externe Oficial CE: Luăm notă de rezultatele preliminare din Rusia şi o încurajăm să remedieze lacunele

Oficial CE: Luăm notă de rezultatele preliminare din Rusia şi o încurajăm să remedieze lacunele

Oficial CE: Luăm notă de rezultatele preliminare din Rusia şi o încurajăm să remedieze lacunele
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Mar 2012   •   16:40

Comisia Europeană "încurajează Rusia să remedieze lacunele" procesului electoral, a declarat luni o purtătoare de cuvânt, la o zi după victoria lui Vladimir Putin în primul tur al scrutinului prezidenţial rus, relatează AFP.
   
"Uniunea Europeană ia notă de rezultatele preliminare", a declarat purtătoarea de cuvânt, Maja Kocijancic, subliniind că Bruxelles-ul împărtăşeşte preocupările observatorilor internaţionali, după un raport al OSCE care menţiona nereguli în cursul scrutinului.
   
"La nivel global, împărtăşim diagnosticul lor" şi "încurajăm Rusia să remedieze aceste lacune", a adăugat purtătoarea de cuvânt.
   
De asemenea, ea a explicat că UE a urmărit "cu mare atenţie" desfăşurarea scrutinului, "deoarece Rusia este atât un partener strategic, cât şi o ţară vecină".
   
Întrebată despre faptul că UE nu l-a felicitat încă pe Putin pentru victoria sa, purtătoarea de cuvânt a Comisiei a indicat că Bruxelles-ul aşteaptă un raport mai complet asupra rezultatelor scrutinului. "Toate la vremea lor", a precizat ea.
   
Potrivit observatorilor OSCE, "procesul (electoral) s-a deteriorat de la numărarea voturilor".
   
Vladimir Putin a câştigat scrutinul cu aproape 64 la sută din voturi, potrivit rezultatelor aproape definitive publicate de Comisia Electorală Centrală, la finalul unui scrutin marcat de numeroase fraude, conform opoziţiei şi observatorilor ruşi.



×
Subiecte în articol: Rusia Comisia Europeana
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close