Antena 3 CNN Externe Olanda se opune aderării României şi Bulgariei la Schengen. Se aşteaptă rezultate în combaterea corupţiei şi criminalităţii organizate

Olanda se opune aderării României şi Bulgariei la Schengen. Se aşteaptă rezultate în combaterea corupţiei şi criminalităţii organizate

Olanda se opune aderării României şi Bulgariei la Schengen. Se aşteaptă rezultate în combaterea corupţiei şi criminalităţii organizate
de N.B.    |    15 Noi 2011   •   21:24

Olanda nu îşi va modifica poziţia privind aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen până când nu va observa rezultate pozitive şi ireversibile în combaterea corupţiei şi criminalităţii organizate, a declarat un reprezentant al Ministrului olandez de Interne, relatează Mediafax.

Oficialii olandezi au insistat asupra faptului că apariţia unor rezultate pozitive şi ireversibile în combaterea corupţiei şi criminalităţii organizate sunt o condiţie primordială pentru aderarea celor două state la spaţiul Schengen.

Dat fiind că rapoartele Comisiei Europene privind monitorizarea României şi Bulgariei nu au fost foarte bune, Parlamentul olandez nu poate susţine aderarea celor două state la Schengen în acest moment.

Olanda şi Finlanda au blocat aderarea la Schengen a României şi Bulgariei, afirmând că niciuna dintre ele nu a depus suficiente eforturi pentru a combate corupţia.

Ministrul finlandez al Afacerilor Europene, Alexander Stubb, a declarat, luni, că Finlanda este de acord cu o soluţie de compromis pentru aderarea etapizată a României şi Bulgaria la Spaţiul Schengen.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close