Antena 3 CNN Externe Ordin SECRET în SUA! Zeci de milioane de convorbiri telefonice sunt înregistrate

Ordin SECRET în SUA! Zeci de milioane de convorbiri telefonice sunt înregistrate

Ordin SECRET în SUA! Zeci de milioane de convorbiri telefonice sunt înregistrate
06 Iun 2013   •   12:35

Agenţia Naţională de Securitate (NSA) din SUA colectează milioane de înregistrări telefonice ale unui mare furnizor de servicii de telecomunicaţii, totul fiind muşamalizat sub un ordin judecătoresc, emis în secret în luna aprilie, se arată într-un material amplu semnat de jurnaliştii de la The Guardian.

Conform sursei citate, care prezintă o copie a respectivei sentinţe judecătoreşti, compania Verizon este obligată să furnizeze NSA toate datele transmise în reţeaua sa, în comunicaţiiele interne şi cele externe.

Reprezentanţii NSA nu vrut să comenteze pentru moment aceste informaţii. De asemenea, purtătorul de cuvânt al companiei Verizon, Ed McFadden, a declinat invitaţia de a interveni cu unele explicaţii, relatează Reuters.

Curtea de Supraveghere a Informaţiilor Externe (FISA) a transmis o circulară FBI-ului la data de 25 aprilie, prin care se garanta guvernului american autoritatea nelimitată de a accesa toate datele pe o perioadă de trei luni, interval care ar fi trebuit să se încheie pe 19 iulie.

Informaţiile solicitate de la Verizon trebuie să conţină ambele numere de telefon dintr-o convorbire, locaţia exactă a persoanelor care poartă acea convorbire, durata şi ora convorbirii.

×
Subiecte în articol: NSA SUA
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close