Antena 3 CNN Externe Pakistan: Nu ne mai bombardaţi. Osama bin Laden nu e aici

Pakistan: Nu ne mai bombardaţi. Osama bin Laden nu e aici

Pakistan: Nu ne mai bombardaţi. Osama bin Laden nu e aici
Sursa foto: drone americane
13 Iul 2009   •   08:00

Osama bin Laden şi liderii Al-Qaeda nu sunt în Pakistan, ceea ce face inutile atacurile americane cu rachete, a anunţat ministrul de Interne pakistanez.

"Dacă Osama ar fi în Pakistan, am şti, cu toate miile de militari pe care i-am trimis în regiunile tribale în ultimele luni", a declarat Rehman Malik pentru The Times. "Dacă el şi cei patru sau cinci lideri de top ar fi fost în zona noastră, ar fi fost prinşi, după modul în care desfăşurăm căutările", a explicat el.

"Osama este în Afganistan , probabil în Kunar, având în vedere că cea mai mare parte a activităţilor împotriva Pakistanului sunt direcţionate din Kunar".

Washington nu recunoaşte în mod direct atacurile cu rachete asupra teritoriului pakistanez cu drone, dar oficialii asiatici apreciază că SUA a efectuat peste 40 atacuri peste graniţă în ultimele 10 luni, provocând moartea a sute de persoane.
CIA apreciază că atacurile au reuşit să afecteze capacitatea operaţională a Al-Qaeda. Cu toate acestea, Malik insistă că sunt o pierdere de vreme deoarece conducerea Al-Qaeda este în estul Afganistanului

?Prind oameni de categorie mijlocie, nu peştii cei mari. Şi sunt contraproductive deoarece omoară civili şi întorc localnicii contra guvernului nostru. Doar un atac de săptămâna trecută a ucis 50 de oameni.?
Militarii pakistanezi admit că au primit ajutor de la informaţiilor oferite de zborurile americane de deasupra zonelor tribale sau în regiunea muntoasă Swat.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close