Antena 3 CNN Externe Papa Francisc îndeamnă toate parohiile să primească refugiaţi

Papa Francisc îndeamnă toate parohiile să primească refugiaţi

Papa Francisc îndeamnă toate parohiile să primească refugiaţi
06 Sep 2015   •   14:47

Papa Francisc a invitat duminică toate comunitățile catolice din Europa să primească fiecare câte o familie de refugiați, precizând că el ar începe prin cele două parohii ale Vaticanului, relatează Agerpres.

Într-un "gest concret", Suveranul Pontif a invitat ca "fiecare parohie, fiecare comunitate religioasă, fiecare mănăstire, fiecare lăcaș de cult al Europei să primească câte o familie".

"În fața tragediei a zeci de mii de solicitanți de azil, care fug din fața morții, victime ale războiului și ale foamei, cei care sunt pe drum spre o speranță a vieții, Evanghelia ne îndeamnă și ne cere să fim 'apropiați' de cei mai mici și de cei mai abandonați și să le dăm o speranță concretă", a îndemnat el, în timpul rugăciunii Angelus.

Nu este vorba doar de a le spune "curaj, răbdare", a precizat papa în fața a 1.000 de credincioși reuniți în Piața Sf.Petru la Roma, adăugând: "Speranța creștină este combativă".

"Mă întorc spre frații mei episcopi din Europa, adevărați păstori, pentru ca ei să susțină apelul meu în diocezele lor", a declarat Suveranul Pontif, precizând că el ar începe prin dioceza sa din Roma și că cele două parohii ale Vaticanului ar primi "în zilele următoare" două familii de refugiați.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc criza imigranţilor
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close