Antena 3 CNN Externe Parlamentul aprobă trimiterea de personal olandez şi australian înarmat în estul Ucrainei

Parlamentul aprobă trimiterea de personal olandez şi australian înarmat în estul Ucrainei

Parlamentul aprobă trimiterea de personal olandez şi australian înarmat în estul Ucrainei
31 Iul 2014   •   14:34

Parlamentul ucrainean a aprobat joi trimiterea la locul prăbuşirii avionului malaysian a forţelor armate olandeze şi australiene, numărul acestora putând fi de maximum 950 de persoane, a anunţat preşedintele Legislativului, Oleksandr Turcinov, în urma unui vot cu uşile închise, transmite AFP.
   
Conform textului acordurilor disponibil pe site-ul Parlamentului, misiunea olandeză este compusă din "personal militar şi non-militar" ce poate ajunge până la 700 de persoane.
   
Australia are dreptul de a trimite personal de "poliţie, militar şi civil", până la 250 de persoane.
   
Avionul MH17 al companiei Malaysia Airlines, care efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur cu 298 de persoane la bord, a fost doborât la 17 iulie, în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de rebelii susţinuţi de Moscova. Kievul şi occidentalii i-au acuzat pe separatişti şi pe protectorii lor de la Kremlin că sunt responsabili de această catastrofă.
   
Experţii internaţionali nu au avut decât un acces limitat la locul prăbuşirii avionului, controlat de insurgenţi, criticaţi aspru pe plan internaţional pentru modul în care au gestionat zona şi modul în care au tratat trupurile neînsufleţite ale victimelor.
  

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close