Antena 3 CNN Externe Declaraţii controversate: Se cere pedeapsa cu decapitarea pentru jihadişti

Declaraţii controversate: Se cere pedeapsa cu decapitarea pentru jihadişti

Declaraţii controversate: Se cere pedeapsa cu decapitarea pentru jihadişti
Sursa foto: Foto: alirezafe.ir
de S.T.    |    21 Noi 2015   •   10:27

"Decapitarea jihadiștilor", musulmani care nu pot fi la același "rang" cu catolicismul din Franța: doi membri ai familiei Le Pen, emblematică pentru extrema dreaptă franceză, au făcut o cascadă de declarații controversate vineri, la o săptămână după atentatele de la Paris, scrie AFP, potrivit agerpres.ro.

Exclus în vară din Frontul Național, partidul pe care l-a înființat în 1972 și pe care în prezent îl conduce fiica sa Marine, "patriarhul" Jean-Marie Le Pen, 87 de ani, a propus "restabilirea pentru teroriști a pedepsei cu moartea prin decapitare, cum face Daech" (acronimul arab al Statului Islamic).

Nepoata sa în vârstă de 25 de ani, Marion Maréchal-Le Pen, deputat din 2012 și cel mai tânăr membru al Adunării Naționale, apreciază la rândul ei că musulmanii în Franța "nu pot avea exact același rang ca religia catolică".

"Trebuie să afirmăm principiile fundamentale ale legitimei apărări și preferinței naționale", a subliniat Jean-Marie Le Pen în cursul unei conferințe de presă, cerând confuz "eliminarea dublei naționalități", "eliminarea dreptului pământului", "expulzarea imigranților ilegali".

După mai multe victorii electorale în Franța, Frontul Național ar putea la începutul lui decembrie să câștige mai multe regiuni cu prilejul alegerilor care vor fi ultimul test electoral înainte de prezidențialele din 2017, la mai puțin de o lună de la atentatele jihadiste care au făcut 130 morți, la 13 decembrie, la Paris.

×
Subiecte în articol: jihadisti Franta
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close