Antena 3 CNN Externe Peste un milion de persoane, la beatificarea papei Ioan Paul al II-lea la Roma

Peste un milion de persoane, la beatificarea papei Ioan Paul al II-lea la Roma

Peste un milion de persoane, la beatificarea papei Ioan Paul al II-lea la Roma
Sursa foto: Foto: saieditor.com
01 Mai 2011   •   10:28

Peste 1.000.000 de persoane sunt aşteptate la Roma în weekend, pentru beatificarea papei Ioan Paul al II-lea. Acesta este considerat cel mai important eveniment de la Vatican de după moartea acestuia, în urmă cu şase ani.

Foarte mulţi turişti de pe tot mapamondul vin zilnic la Vatican. Lor li se adaugă şi pelerinii. În piaţa San Pietro sunt aşteptaţi în jur de 300.000 de pelerini.

Oamenii sosiţi acolo spun că îl vedeau ca pe unul dintre patronii lor spirituali şi îl venerau ca pe un trimis al lui Dumnezeu.

Totul în Roma aminteşte zilele acestea de papa Ioan Paul al II-lea. Străzile sunt pline de afişe, iar  magazinele s-au aprovizionat cu suveniruri care-l reprezintă pe fostul suveran pontif.

O armată de oameni pregăteşe Piaţa San Pietro pentru ceremonie.

Daca ar fi să judecăm acest eveniment în cifre, ar fi aşa. 30 de puncte de informare, 1.500 de sanitari şi 300 de politişti mobilizaţi pe străzile din Roma.

Carabinierii din Roma au anunţat că maşinile nu vor putea intra duminică în oraş. În afara centurii oraşului, au fost amenajate locuri suplimentare de parcare.

Toate drumurile pelerinilor creştini duc zilele acestea la Roma. Pentru cei care au vrut să participe la beatificarea papei Ioan Paul al II-lea, companiile aeriene au pus la dispoziţie peste 30 de „zboruri speciale".

 














×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close