Antena 3 CNN Externe Phenian ameninţă că un accident în timpul manevrelor militare americane va duce la război

Phenian ameninţă că un accident în timpul manevrelor militare americane va duce la război

 Phenian ameninţă că un accident în timpul manevrelor militare americane va duce la război
30 Iun 2010   •   23:33

 

Coreea de Nord a avertizat că orice accident în timpul apropiatelor exerciţii navale dintre SUA şi Coreea de Sud va duce la război, pe fondul tensiunii din peninsula coreeană după scufundarea unui vas militar sud-coreean.

Cotidianul de stat Minju Josun acuza Sudul şi SUA că  "fabrică" faptele şegate de scufundarea navei pentru a incita la război contra statului communist.

"Este clar că un mic accident ce s-ar putea produce în timpul exerciţiilor militare comune se va răspândi la o ciocnire armată şi în cele din urmă la un război total," se arăta, calificând manevrele ca fiind provocatoare şi periculoase.

Statele Unite şi Coreea de Sud planifică un exerciţiu naval special ca demonstraţie de putere, drept răspuns la scufundarea vasului, de care este acuzat Nordul.

"Dacă imperialiştii americani, conduşi de visul lor de invazie al Nordului, aprind un nou război în peninsula coreeană, armata noastră şi poporul va elimina nu doar invadatorii, dar şi bastioanele lor, şi va ajunge la triumful final".

Beijing şi-a exprimat săptămâna trecută preocuparea pentru planificatele exerciţii, ce ar include un portavion propulsat nuclear în apropierea apelor teritoriale ale Chinei.

Beijing va demara propriile manevre militare pe coasta de est în această săptămână.,

În urma unei anchete internaţionale, Coreea de Nord a fost acuzată de scufundarea fregatei sud-coreene Cheonan, ce a dus la moartea a 46 de marinari.

Nordul a negat orice implicate şi a ameninţat cu un răspuns militar la orice acţiune ONU.

De asemenea, a promis consolidarea arsenalului nuclear de o "nouă manieră dezvoltată "  în faţa ostilităţii americane.

În plus, Phenian acuza, luni, SUA că aduce armament greu nespecificat în aşezarea de graniţă Panmunjom.

A avertizat cu "contramăsuri militare puternice? în sat, o atracţie turistică de top pentru vizitatorii dinSud, dacă acestea nu sunt retrase.

Phenian a replicat, marţi, şi la comunicatul emis săptămâna trecută de G8, în care liderii cereau adoptarea "de măsuri adecvate contra celor responsabili pentru atacul contra navei de război ". Un comunicat al Nordului, arăta că G8 ?se îndreaptă spre cimitirul istoriei deoarece a fost redus la un grup ce apără orbeşte aliaţii, departe de a adopta principiul şi adevărul ca standard."

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close