Antena 3 CNN Externe Presa germana a descoperit "arma infernală" a rușilor

Presa germana a descoperit "arma infernală" a rușilor

Presa germana a descoperit "arma infernală" a rușilor
Sursa foto: Foto: Wikipedia
19 Ian 2018   •   16:24

Rusia se doteaza cu o versiune modificata a lansatorului de rachete multiple, TOS-1, una dintre cele mai puternice arme ale tarii, fara analog in lume, sustine saptamalul german Stern.

Rusii vor fabrica o varianta imbunatatita a lansatorului de rachete multiple TOS-1, TOS-2, montata pe platforma Armata, precizeaza publicatia germana, mentionand ca sistemul TOS-1 este utilizat in Siria de trupele guvernamentale, scrie jurnalul.ro.

Potrivit sursei citate, se intentioneaza ca dispozitivul sa fie instalat pe un vehicul cu roti si, eventual, pe platforma de lupta Boomerang, pentru a-si spori mibilitatea. 

O particularitate a lansatorului de rachete rezida, printre altele, in faptul ca sistemul de foc include 30 de tuburi care trag rachete cu ogive termobarice.

Dupa tir, o prima explozie deschide rezervorul la o altitudine dinainte stabilita, dispersand continutul intr-un nor care se amesteca in aerul ambiant. Urmeaza explozia celei de a doua incarcaturi, care provoaca o comprimare a aerului.

Stern afirma ca este imposibil sa scapi de acest efect, chiar daca te-ai afla intr-un buncar subteran. In plus, "aceasta arma infernala" ar fi, de asemenea, capabila sa neutralizeze campurile de mine. Noul sistem va fi livrat, potrivit informatiilor Stern, intre 2018 si 2025.

×
Subiecte în articol: Rusia arme
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close