Antena 3 CNN Externe Preşedintele Turciei acuză presa de "complicitate" în cazul magistratului luat ostatic şi ucis la Istanbul

Preşedintele Turciei acuză presa de "complicitate" în cazul magistratului luat ostatic şi ucis la Istanbul

Preşedintele Turciei acuză presa de "complicitate" în cazul magistratului luat ostatic şi ucis la Istanbul
Sursa foto: Foto: welt.de
08 Apr 2015   •   15:28

Preşedintele islamo-conservator turc Recep Tayyip Erdogan a lansat miercuri o nouă rundă de atacuri virulente împotriva presei, acuzând publicaţiile şi posturile de televiziune că au fost 'complici' ai ucigaşilor unui magistrat turc prin publicarea unor fotografii din timpul luării de ostatici, informează AFP.

'Instituţiile (media) care şi-au deschis paginile şi ecranele propagandei teroriste au fost complice la uciderea procurorului nostru', a insistat Erdogan în faţa unor aleşi locali în noul său palat controversat.

Justiţia turcă desfăşoară în prezent o anchetă împotriva a patru ziare pentru 'propagandă teroristă' după publicarea unei fotografii cu respectivul magistrat în timpul luării de ostatici de la Istanbul de săptămâna trecută, care s-a soldat cu moartea procurorului și a celor doi răpitori, militanți ai unui mic grup de extremă stânga.

Autorităţile au acuzat ziarele că au reprodus imaginea cu procurorul, cu mâinile legate şi gura acoperită, cu un pistol îndreptat la tâmplă de către unul dintre cei doi agresori.

'Condamn cu fermitate mass-media care au fost alături de teroriști', a afirmat Erdogan, subliniind că un astfel de incident nu s-ar fi putut produse într-o ţară occidentală.

'În ţările occidentale considerate drept leagăn al democraţiei, drepturilor şi libertăților, o astfel de situație nu se va întâmpla niciodată. În aceste ţări, instituţiile de presă devenite instrumente de propagandă ale terorismului şi teroriştilor ar primi un ordin oficial de interdicţie', a mai spus preşedintele Erdogan, care a creat în Turcia propria sa presă şi care atacă cu regularitate presa independentă, mai notează AFP.

 

×
Subiecte în articol: Recep Tayyip Erdogan turcia
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close