Antena 3 CNN Externe Procuror: Copilotul a prăbuşit INTENŢIONAT avionul Germanwings

Procuror: Copilotul a prăbuşit INTENŢIONAT avionul Germanwings

Procuror: Copilotul a prăbuşit INTENŢIONAT avionul Germanwings
Sursa foto: Foto: Twitter
de M.Z.    |    26 Mar 2015   •   14:06
Avionul care a căzut în Franţa în urmă cu două zile ar fi fost prăbuşit intenţionat, potrivit anchetatorilor. 
 
Informaţiile deţinute până acum de procurori arată că pilotul aeronavei a ieşit din cabină pentru a merge la toaletă. Copilotul s-ar fi blocat singur în cabina aparatului de zbor şi ar fi refuzat să îi mai deschidă uşa pilotului. 
 
Ulterior, avionul a început să coboare până când s-a lovit de munţi, timp în care co-pilotul se aude că respira normal. 

Copilotul de naţionalitate germană, pe nume Andreas Lubitz, avea 28 de ani şi era capabil să zboare singur cu avionul, a mai precizat procurorul. Andreas Lubitz era angajat din septembrie 2013 la compania aeriană.

Cum a fost posibil ca pilotul să rămână BLOCAT în afara carlingii. Ipoteze şi proceduri standard
 
Totodată, procurorul a mai subliniat faptul că nu este nicio dovadă că prăbuşirea aparatului de zbor a fost un atac terorist.
 
În cădere, avionul a lovit muntele cu o viteză de 700 km pe oră, astfel că toţi cei de la bord au murit pe loc. De asemenea, a mai spus procurorul, pasagerii nu au ştiut că aparatul se va prăbuşi, decât în ultima clipă, când au început să se audă şi singurele ţipete.

Copilotul avionului Germanwings prăbuşit în Franţa nu avea legături cu teroriştii, potrivit oficialilor germani, informează agenţia Associated Press.
 
Un avion de pasageri cu 150 de oameni la bord, şi care aparţinea companiei low-cost Germanwings, s-a prăbuşit marţi, în sudul Franţei (Alpes-de-Haute-Provence), regiunea Digne-Barcelonnette, la sud de oraşul Grenoble.

 

×
Subiecte în articol: GermanWings Franta avion
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close