Antena 3 CNN Externe Revoltă într-o localitate din Franţa, după ce un medic român a părăsit postul fără preaviz

Revoltă într-o localitate din Franţa, după ce un medic român a părăsit postul fără preaviz

Revoltă într-o localitate din Franţa, după ce un medic român a părăsit postul fără preaviz
08 Iul 2010   •   10:45

Un medic de origine română se află în mijlocul unui scandal din Franţa. Locuitorii localităţii Belesta sunt revoltaţi pe doctoriţa româncă din cauză că aceasta şi-a părăsit postul fără preaviz. Mai mult, oamenii spun că românca a plecat cu tot cu dosarele lor, dar şi cu echipamentele medicale, informează TF1.

Cei 1.200 de francezi din localitatea Belesta se prăgătesc acum pentru proteste, acuzând-o pe doctoriţă că a părăsit postul într-un mod "viclean". Aceştia susţin că sunt şocaţi de gestul doctoriţei, mai ales că în 2009 au depus efort pentru a-i asigura acesteia condiţii "ideale" de instalare.

Potrivit localnicilor, românca a beneficiat de scutire de la plata chiriei timp de nouă luni pentru cabinetul medical şi de şase luni pentru locuinţă. Echipamentele medicale pentru cabinet, a căror valoare se ridică la 8.000 de euro, au fost achiziţionate cu fonduri oferite de un pensionar de comună, Daniel Pintard, care i-a pus la dispoziţie doctoriţei şi automobilul său personal.

Pintard susţine că, în ultimele trei luni, a sesizat o schimbare în comportamentul româncei. "Nu mai voia să facă vizite la domiciliu, refuza să răspundă la telefon şi lipsea tot mai mult. Dar nu ne-am imaginat că ne va lăsa aşa", a declarat pensionarul francez.

Medicul şi-a părăsit postul fără a oferi un preaviz şi fără să lase date de contact. Primarul localităţii a clasificat gestul româncei drept ?iresponsabil şi necinstit?. "Când a avut nevoie de noi, pentru a obţine permis de sejur, a ştiut să ne găsească", a declarat Alain Bolo.

Oficialul spune, însă, că nu poate lua nici o măsură împotriva doctoriţei pentru că, din punct de vedere legal, nimic nu o poate opri să părăsească un cabinet fără să anunţe. Localnicii intenţionează, totuşi, să depună o plângere la Consiliul Regional al Medicilor din Franţa, dar şi să organizeze un protest în faţa noului cabinet al medicului.

Foto: wowowow.com

Antena3.ro



 

×
Subiecte în articol: Franta romanca medic
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close