Antena 3 CNN Externe Roma:"Dacă marinarii noştri vor fi condamnaţi la moarte în India, acest act va fi considerat un atac asupra Italiei"

Roma:"Dacă marinarii noştri vor fi condamnaţi la moarte în India, acest act va fi considerat un atac asupra Italiei"

Roma:"Dacă marinarii noştri vor fi condamnaţi la moarte în India, acest act va fi considerat un atac asupra Italiei"
28 Ian 2014   •   13:47

"Dacă cei doi puşcaşi marini italieni vor primi pedeaspa cu moartea în India, această sentinţă va fi interpretată ca un atac împotriva Italiei", a spus Fabrizio Cicchitto, preşedintele comisiei de relaţii internaţionale din Camera Deputaţilor.

Oficialul parlamentar a condus delegaţia politicienilor italieni, care s-a deplasat la New Delhi pentru a discuta soarta celor doi militari, Massimiliano Latorre şi Salvatore Girone, care sunt acuzaţi că au împuşcat mortal doi pescari indieni. Victimele au fost ucise în februarie 2012, după ce au fost confundate cu nişte piraţi, în largul coastei Kerala. Pe vremea aceea, marinarii italieni asigurau securitatea unui tanc petrolier, MT Enrica Lexie.

Oficialii de la Roma au făcut apel către Curtea Supremă Indiană, existând temeri că Agenţia Naţională de Investigaţii intenţionează să propună pedeapsa capitală pentru cei doi militari, fapta lor fiind încadrată de o lege penală, împotriva terorismului.
Anterior, ministrul de Externe indian, îl asigurase pe omologul său italian, că cei doi inculpaţi nu se vor confrunta cu pedeapsa capitală.

Autorităţile de la New Delhi sunt aşteptate să emită un verdict la începutul săptămânii viitoare, transmite ANSA.

De menţionat că Uniunea Europeană a ameninţat că va impune sancţiuni economice drastice Indiei, dacă nu se va renunţa la pedeapsa cu moarte din acest caz.

×
Subiecte în articol: pedeapsa cu moartea
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close