Antena 3 CNN Externe RUSIA ameninţă. Ce măsuri va lua în Ucraina, dacă "interesele ruşilor" vor fi încălcate

RUSIA ameninţă. Ce măsuri va lua în Ucraina, dacă "interesele ruşilor" vor fi încălcate

RUSIA ameninţă. Ce măsuri va lua în Ucraina, dacă "interesele ruşilor" vor fi încălcate
de O.P.    |    24 Apr 2014   •   06:01

Rusia ameninţă din nou Ucraina. Ministrul de externe Serghei Lavrov afirmă că ţara sa va riposta dacă "interesele legitime ale ruşilor" din estul Ucrainei sunt afectate.

Lavrov acuză, de asemenea, Statele Unite că "fac jocurile" la Kiev. Între timp, autorităţile ucrainene au reluat ofensiva împotriva separatiştilor din estul ţării.

În timp ce 40.000 de militari ruşi continuă manevrele la graniţa cu Ucraina, ministrul Serghei Lavrov a lansat un nou avertisment la adresa ţării vecine. Şi pentru a fi bine înţeles, a amintit de războiul din 2008 cu Georgia, declanşat în Osetia de Sud.

Lavrov a adăugat că, în opinia sa, americanii sunt cei care "fac jocurile" la Kiev. Departamentul de Stat respinge acuzaţia. La rândul lor, autorităţile ucrainene acuză Rusia de implicare în uciderea unui politician din partidul Iuliei Timoşenko, în estul Ucrainei. Acesta a dispărut după o altercaţie cu militanţi pro-ruşi. 

În urma crimei, preşedintele Ucrainei a cerut reluarea ofensivei împotriva rebelilor pro-ruşi din estul ţării. Armata anunţă că a eliberat un oraş mai mic dar la Slaviansk, principalul bastion separatist, insurgenţii sunt hotărâţi să reziste.

În două oraşe mai mari, Doneţk şi Luhansk, rebelii au convocat, pe 11 mai, un referendum privind declararea unor aşa-numite "republici independente". Pe fondul tensiunii din Ucraina, NATO îşi reafirmă sprijinul pentru statele membre de la graniţa cu această ţară şi cu Rusia. 150 soldaţi americani au sosit în Polonia şi alţi 450 vor ajunge în ţările baltice pentru exerciţii menite să demonstreze soliditatea Alianţei Atlantice.

×
Subiecte în articol: Proteste Ucraina Ucraina
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close