Antena 3 CNN Externe Rusia NU va permite închiderea spaţiului aerian sirian

Rusia NU va permite închiderea spaţiului aerian sirian

Rusia NU va permite închiderea spaţiului aerian sirian
17 Iun 2013   •   17:09

Rusia nu va permite o eventuală închidere a spaţiului aerian sirian, spune purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Moscova, Aleksandr Lukashevich.

"Am văzut în Libia cum a fost o introdusă o asemenea măsură şi cum au fost implementate astfel de soluţii. Nu vrem ca toate acestea să se repete în conflictul din Siria. Sunt convins că nu vom permite desfăşurarea aceluiaşi scenariu", a spus oficialul rus.

Lukashevich a adăugat că înţelegerea cu guvernul sirian, privind furnizarea de sisteme S-300, a fost încheiat cu mulţi ani în urmă şi cu toate astea, nu a fost încă implementat.

"Avem o abordare responsabilă faţă de implementarea angajamentelor noastre, care nu încalcă nicio reglementare internaţională", a reiterat diplomatul rus.

Câteva state din comunitatea internaţională s-au declarat în favoarea unei închideri a spaţiului aerian sirian, măsură ce ar limita capacitatea de atacuri aeriene asupra ţintelor deţinute de rebelii militari ai opoziţiei.

×
Subiecte în articol: Siria
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close