Antena 3 CNN Externe Scene sinistre la început de an: Plajă acoperită de peşti morţi şi străzi pline de păsări fără suflare

Scene sinistre la început de an: Plajă acoperită de peşti morţi şi străzi pline de păsări fără suflare

Scene sinistre la început de an: Plajă acoperită de peşti morţi şi străzi pline de păsări fără suflare
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
03 Ian 2012   •   23:36

O nouă serie de incidente bizare provoacă isterie. 20 de tone de peşti morţi zac pe o plajă din Norvegia, iar în America se vorbeşte despre păsări moarte, găsite pe străzi, exact ca anul trecut. Dacă cercetătorii caută explicaţii ştiinţifice, pesimiştii vorbesc despre semne rău prevestitoare.

O plajă din Nordul Norvegiei a fost acoperită de un covor uriaş de peşti. Scena sinistră a fost surprinsă pe 31 decembrie, de câţiva turişti, iar fotografiile lor, postate pe Facebook, au aprins toată presa norvegiană. Jurnaliştii au bătut pe la uşile autorităţilor, în căutarea unui răspuns. Deocamdată însă, nimeni nu a găsit vreo explicaţie.

Peste ocean, într-un orăşel din statul american Arkansas, un alt incident misterios provoacă isterie. Zeci de păsări au fost găsite moarte pe străzi.

Ca şi anul trecut, localnicii se tot întreabă ce s-a întâmplat cu păsările. Unii merg pe ipoteza că focurile de artificii de Revelion ar fi de vină.

În 2011, mii de păsări moarte au fost găsite în mai multe oraşe americane, dar şi în Suedia. Totul s-a transformat într-o isterie globală atunci când, în aceeaşi perioadă, o colonie uriaşă de crabi a eşuat în Marea Britanie, iar în Brazilia şi Noua Zeelandă s-au descoperit zeci de tone de peşti morţi.

 

×
Subiecte în articol: pasari pesti SUA Arkansas plaja cercetatori
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close