Antena 3 CNN Externe Secrete militare chineze, publicate pe un forum de jocuri video

Secrete militare chineze, publicate pe un forum de jocuri video

Un jucător chinez a postat ceea ce par a fi informații militare clasificate pe forumul unui joc video cu tancuri numit ”War Thunder”.

Secrete militare chineze, publicate pe un forum de jocuri video
Sursa foto: Pexels
de Alexandra Ionescu    |    13 Iun 2022   •   14:21

Motivația lui? Nu spionaj internațional, ci pentru a-i determina pe dezvoltatori să schimbe statisticile tancurilor jocului, relatează Kotaku.

În mod uluitor, este cel puțin a treia oară când se întâmplă așa ceva. Anul trecut, un alt jucător a postat manualul unui tanc militar britanic pe un forum „War Thunder”, forțând Ministerul Apărării din Marea Britanie să intervină. La doar câteva luni mai târziu, un alt jucător a postat schemele unui tanc francez.

Cea mai recentă postare, a jucătorului chinez, includea o fotografie cu schema de armament a unui cartuș tras de tancurile chinezești. Imaginea includea chiar și o versiune reală a rundei, plasată deasupra schemelor, potrivit lui Kotaku.

Deși postarea de pe forum a fost eliminată de atunci, imaginea a devenit virală pe rețelele de socializare.

„Managerii noștri au interzis imediat utilizatorul și i-au șters postarea, deoarece informațiile de pe acest site sunt încă clasificate în China”, au declarat moderatorii forumului pentru Kotaku.

„Publicarea informațiilor clasificate despre orice vehicul al oricărei națiuni pe forumurile War Thunder este în mod clar interzisă, iar dezvoltatorii de jocuri nu le folosesc niciodată în munca lor.”

 

×
Subiecte în articol: secrete miitare jocuri video forum China
Parteneri
Fumul degajat de incendiul din Bucureşti este toxic! Precizările ISU şi ANM
x close