Antena 3 CNN Externe Soldaţii sunt "ÎN ALERTĂ de RĂZBOI". "Nu s-a mai văzut aşa ceva de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial"

Soldaţii sunt "ÎN ALERTĂ de RĂZBOI". "Nu s-a mai văzut aşa ceva de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial"

Soldaţii sunt "ÎN ALERTĂ de RĂZBOI". "Nu s-a mai văzut aşa ceva de la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial"
de O.P.    |    05 Mar 2014   •   05:31

Premierul canadian Stephen Harper a apreciat marţi că ocuparea Crimeei de către Rusia constituie o situaţie ce nu s-a mai văzut de la sfârşitul celui de al Doilea Război Mondial.

"Invadarea şi ocuparea unei ţări vecine de către o mare putere care se bazează pe aşa-zise drepturi extrateritoriale (....) constituie o situaţie ce nu s-a mai văzut de la al Doilea Război Mondial", a spus Harper în faţa Camerei Comunelor.

El a anunţat că va suspenda "toate activităţile bilaterale prevăzute între forţele armate canadiene şi cele ale Federaţiei Ruse".

Ministrul canadian de Externe, John Baird, a afirmat la rândul său că "nimic nu justifică o invazie militară de acest gen".

Luni, într-un interviu pentru postul public de televiziune CBC, şeful diplomaţiei canadiene a comparat prezenţa trupelor ruse în Crimeea cu anexarea Regiunii Sudete cehoslovace de către nazişti.

"Regiunea Sudetă avea o majoritate germană. Cu toate acestea, germanii nu au avut dreptul să facă ceea ce au făcut la sfârşitul anilor '30", a apreciat Baird.

Autorităţile au notat că soldaţii ruşi din Transnistria sunt "în alertă de război", aşteptând din moment în moment semnalul de atac.

×
Subiecte în articol: Transnistria
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close