Antena 3 CNN Externe Stare de urgenţă în Hawaii. Aproximativ 80.000 de persoane trăiesc în zonele evacuate din calea tsunamiului

Stare de urgenţă în Hawaii. Aproximativ 80.000 de persoane trăiesc în zonele evacuate din calea tsunamiului

Stare de urgenţă în Hawaii. Aproximativ 80.000 de persoane trăiesc în zonele evacuate din calea tsunamiului
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
28 Oct 2012   •   10:50

Aproximativ 80.000 de persoane trăiesc în zonele vizate de evacuare în insula Oahu din Hawaii, iar autorităţile au deschis 26 de centre pentru acestea, după cutremurul din Canada, a declarat John Cummings, purtător de cuvât al Centrului pentru situaţii de urgenţă din Honolulu, relatează CNN.
   
Peter Carlisle, primarul oraşului Honolulu, situat pe insula Oahu, a emis o avertizare de ultim moment, cerându-le persoanelor care nu au părăsit încă zonele vizate să nu se bazeze pe poliţie pentru a veni să le ajute. Un tsunami este aşteptat din minut în minut, iar poliţiştilor din zonele joase li s-a recomandat, de asemenea, să se pună la adăpost.
   
"Oamenii pleacă din zonă, traficul este într-o oarecare măsură congestionat. Nu am avut prea mult timp la dispoziţie aşa cum a fost cu alte avertizări de tsunami, iar aceasta a venit în cursul nopţii, ceea ce a încetinit procesul într-o oarecare măsură", a declarat pentru CNN Shelly Kunishige de la Apărarea Civilă a statului Hawaii.
   
Avertizarea de tsunami a fost anulată în Alaska dar continuă să fie în vigoare pentru British Columbia, sudul Oregon şi nordul Californiei.
   
Neil Abercrombie, guvernatorul statului Hawaii a instituit starea de urgenţă.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close