Antena 3 CNN Externe Stare de urgenţă în Ungaria din cauza viscolului. Sute de români, blocaţi din cauza închiderii autostrăzilor

Stare de urgenţă în Ungaria din cauza viscolului. Sute de români, blocaţi din cauza închiderii autostrăzilor

Stare de urgenţă în Ungaria din cauza viscolului. Sute de români, blocaţi din cauza închiderii autostrăzilor
Sursa foto: Foto: flickr.com
de M.Z.    |    15 Mar 2013   •   13:44
Update 14.30 - Ministrul ungar de Interne Sandor Pinter a declarat vineri că a fost convocat personalul de control operativ. El a explicat că rafalele de vânt, care au provocat pagube însemnate, sunt fără precedent în istoria recentă. Vehicule pe şenile, inclusiv tancuri T-72 au fost mobilizare pentru operaţiunile de salvare.

Update 14.20 - Sute de români aflaţi în tranzit în Ungaria au rămas blocaţi din cauza închiderii autostrăzilor M1 şi M7 şi altor drumuri, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile de vineri, fiind cel puţin şase autocare cu pasageri români în această situaţie, informează MAE.
___________________________________________

Ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter, a declarat vineri stare de urgenţă în ţară, din cauza intemperiilor, informează Mediafax.

Ninsori puternice, viscolul, poleiul şi frigul au cauzat atât întreruperea alimentării cu energie electrică, blocarea accesului în mai multe localităţi şi întreruperea furnizării unor servicii importante, cât şi producerea unor accidente în întreaga ţară, în ultimele 24 de ore.

Un număr de 77 de localităţi erau afectate de pene de energie electrică, peste 100.000 de rezidenţi neavând curent electric vineri dimineaţa. De asemenea, întreruperile în alimentarea cu energie electrică au fost cauzate de prăbuşirea unor copaci peste cablurile electrice îngheţate, a declarat o purtătoare de cuvânt a furnizorului E.ON, Nikoletta Egyhazi.

O serie de trenuri fie au oprit, fie înregistrează întârzieri de până la două ore, majoritatea în zona de vest şi nord a ţării, a anunţat compania feroviară MAV.

Mii de persoane au petrecut noaptea de joi spre vineri în vehicule, pe autostrada M1, pe o porţiune între Gyor şi Tata, în nord-vestul Ungariei, din cauza blocării carosabilului de camioane ce au derapat împinse de rafale violente de vânt, a anunţat un purtător de cuvânt al Unităţii regionale pentru managamentul dezastrelor.

Pe autostrada M7 şi pe drumul principal M70, în sud-vestul Ungariei, un număr neprecizat de maşini au fost nevoite, de asemenea, să oprească, unele având numere de înmatriculare străine.

În pofida condiţiilor de iarnă, Aeroportul Internaţional Liszt Ferenc din Budapesta este deschis în continuare, fără ca serviciile să îi fie perturbate. Potrivit unui adjunct al purtătorului de cuvânt al aeroportului, Laszlo Kurucz, doar o cursă Lufthansa a fost nevoită să aterizeze la Viena în loc să aterizeze la Budapesta.








×
Subiecte în articol: Ungaria viscol
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close