Antena 3 CNN Externe Studiu: Populaţia Terrei va ajunge la şapte miliarde de locuitori până la sfârşitul anului

Studiu: Populaţia Terrei va ajunge la şapte miliarde de locuitori până la sfârşitul anului

Studiu: Populaţia Terrei va ajunge la şapte miliarde de locuitori până la sfârşitul anului
Sursa foto: Foto: watoday.com.au
11 Ian 2011   •   21:26

Dacă v-aţi simţit vreodată singuri pe lume, trebuie să vă spunem ceva. Vi se pare! Suntem mai mulţi oameni decât am fost vreodată şi până la sfârşitul anului se va naşte copilul cu numărul 7 miliarde!

Evoluţia populaţiei mondiale se poate compara cu un om de afaceri de succes. Primul miliard se face mai greu. Practic, de la Adam şi Eva, până acum 200 de ani. În 1800, omenirea trecea la 10 cifre. Apoi, în doar 130 de ani, populaţia s-a dublat. În 1930, în plină criză economică mondială, se năştea copilul cu numărul 2 miliarde.

Nici al doilea război mondial, nici bombele atomice, n-au putut încetini înmulţirea oamenilor. Am fost 3 miliarde în anul 1960. De două ori mai puţin timp ne-a luat să ajungem la 4 miliarde, în 1974. Copilul cu numărul 5 miliarde s-a născut în Zagreb, în 1987. Nici n-a împlinit acesta 12 ani, că s-a născut un alt bebeluş de miliarde. Al şaselea. Acesta s-a născut în Sarajevo.

 


În ultimii 10 ani, copiii au venit pe lume la foc automat. 5 copii pe secundă, în toată lumea. Interesant este că ultimii doi copii de miliarde s-au născut foarte aproape de noi. Am putea spune că linia miliardelor se va opri undeva în ţara noastră.

Dacă nu ştim sigur unde se va naşte, putem ghici ziua în care va veni pe lume. 18 octombrie 2011. Asta înseamnă că bebeluşul de miliarde trebuie conceput în zilele următoare.

×
Subiecte în articol: populatie locuitori Terra
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close