Antena 3 CNN Externe SUA avertizează turiştii americani asupra riscului de atentate teroriste în Europa

SUA avertizează turiştii americani asupra riscului de atentate teroriste în Europa

SUA avertizează turiştii americani asupra riscului de atentate teroriste în Europa
Sursa foto: Foto: infowars.com
03 Oct 2010   •   11:25

Departamentul de Stat al SUA intenţionează să emită un avertisment asupra riscului de atentate teroriste în Europa.Turiştii americani sunt îndemnaţi la vigilenţă, deşi administraţia de la Washington nu merge, totuşi, atât de departe încât să le recomande să ocolească ţările europene. Alerta este urmarea mai multor indicii că pericolul terorist este în creştere pe continentul nostru.

Surse guvernamentale americane au confirmat emiterea unei "alerte de călătorie" pentru americanii care se deplasează în Europa. Aceştia vor fi sfătuiţi să fie în permanenţă vigilenţi, mai ales în locuri publice aglomerate, cum sunt aeroporturile şi obiectivele turistice.

Serviciile americane şi europene de securitate au primit, în ultimul timp, tot mai multe informaţii despre posibile atacuri teroriste de amploare în Europa. Sky News şi BBC au vorbit chiar de dejucarea unui complot pentru atacuri simultane în marile oraşe, în genul raidului terorist care a făcut peste 160 de victime la Mumbai, în 2008.

Oficialităţile americane au mai declarat, pentru CNN, că Osama bin Laden a luat legătura cu filialele reţelei Al-Qaida din Pakistan şi alte ţări, pe care le-a chemat la acţiune.

Săptămânalul german Der Spiegel scrie că planul atentatelor din Europa a fost elaborat de un membru important din Al-Qaida, cu sprijinul financiar al lui ben Laden. Atacurile urmau să fie executate de islamişti originari din Europa şi instruiţi în taberele din Pakistan. Serviciile de securitate precizează că nu au indicii concrete asupra ţintei sau datei eventualelor atacuri. Chiar dacă americanii nu vor recomanda evitarea călătoriilor în Europa, avertismentul va duce, fără îndoială, la scăderea numărului de turişti de peste Ocean.

Antena 3

×
Subiecte în articol: SUA atacuri teroriste Europa turisti
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close