Antena 3 CNN Externe Sursă diplomatică: Turcia şi-a închis ambasada de la Damasc. Consulatul de la Alep rămâne însă deschis

Sursă diplomatică: Turcia şi-a închis ambasada de la Damasc. Consulatul de la Alep rămâne însă deschis

Sursă diplomatică: Turcia şi-a închis ambasada de la Damasc. Consulatul de la Alep rămâne însă deschis
Sursa foto: Foto: 212.31.2.101
26 Mar 2012   •   10:09

Turcia şi-a închis luni ambasada de la Damasc, din cauza unei degradări a condiţiilor de securitate din Siria, a anunţat o sursă diplomatică turcă, citată de AFP.
   
"Activităţile ambasadei Turciei au fost suspendate începând din această dimineaţă (n.r.- luni)", a declarat această sursă, sub protecţia anonimatului, subliniind că întreg personalul diplomatic turc a părăsit capitala siriană.
   
Consulatul general al Turciei la Alep, un oraş mare din nordul Siriei, situat în apropiere de frontiera turcă, va rămâne însă deschis, a adăugat sursa citată.
   
Ankara urmează astfel exemplul mai multor state membre ale Uniunii Europene (Italia, Spania, Franţa, Marea Britanie, Olanda), al Statelor Unite şi al unui număr de şase monarhii arabe din Golf.
   
Siria se confruntă de peste un an cu o revoltă fără precedent împotriva preşedintelui Bashar al-Assad, care o reprimă violent. Potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), peste 9.000 de persoane au murit în aceste violenţe, atribuite de regim unor grupări "teroriste" care încearcă să destabilizeze ţara.

Turcia s-a distanţat de statul vecin şi fostul aliat sirian, din cauza represiunii, şi a făcut apel la plecarea lui Assad.
   
Istanbulul va găzdui duminică a doua reuniune a ţărilor "prietene Siriei", pentru a discuta modalităţile de a ajuta opoziţia siriană şi de a pune capăt represiunii conduse de regimul de la Damasc.

×
Subiecte în articol: turcia Siria Bashar al-Assad
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close