Antena 3 CNN Externe Tentativă de deturnare a unui avion decolat din Ucraina. Atacatorul i-a cerut pilotului să ajungă la Soci, în Rusia

Tentativă de deturnare a unui avion decolat din Ucraina. Atacatorul i-a cerut pilotului să ajungă la Soci, în Rusia

Tentativă de deturnare a unui avion decolat din Ucraina. Atacatorul i-a cerut pilotului să ajungă la Soci, în Rusia
Sursa foto: Foto: allvoices.com
07 Feb 2014   •   23:15
UPDATE 23.15- "Piratul aerului a fost imobilizat în urma unei operaţiuni a forţelor de securitate. S-a terminat", a anunţat guvernatorul Istanbulului, Hüseyin Avni Mutlu.

Pasagerul ucrainean, în vârstă de 45 de ani, nu avea asupra sa arme, a mai precizat Mutlu.

"În timpul evacuării pasagerilor aparatului, care a avut loc în urma unei negocieri cu piratul aerului, un comando s-a infiltrat în avion şi l-a imobilizat rapid pe bărbat", a adăugat el.

Pasagerul, rănit lejer în cursul operaţiunii, a fost dus la un post de poliţie pentru a fi interogat, a precizat Mutlu.
   
O anchetă judiciară a fost deschisă în vederea stabilirii circumstanţelor exacte ale producerii acestui incident, a conchis guvernatorul.

UPDATE 20.40 -
Suspectul ucrainean care a încercat să preia controlul asupra unei aeronave de linie a fost imobilizat de forţele speciale turce, care au pătruns în avionul de pasageri imediat după aterizare, relatează presa turcă, citată de AFP.

Ştire iniţială 19.20
Un avion al companiei turce Pegasus, decolat din Ucraina, a fost forţat de autorităţile turce să aterizeze de urgenţă, vineri seară, la Istanbul, după o tentativă de deturnare.
   
Potrivit presei turce, imediat după decolarea din oraşul ucrainean Harkov, un pasager ucrainean a ameninţat că va arunca în aer avionul, care avea 110 pasageri la bord, dacă nu se va îndrepta spre Soci, staţiune rusă unde se desfăşoară în acest moment ceremonia de începere a Jocurilor Olimpice de iarnă.
   
Forţele aeriene turce au obligat piloţii să aterizeze pe Aeroportul internaţional Sabiha Gökçen din Istanbul.
 
Potrivit ziarului Hurriyet, Forţele Aeriene turce au trimis un avion de vânătoare de tip F-16 pentru interceptarea aeronavei de pasageri şi constrângerea piloţilor să aterizeze de urgenţă.

Avionul a aterizat în siguranţă.

Potrivit CNN, care citează un oficial din ministerul turc al Transporturilor, avionul zbura pe linia Kharkhov, Ucraina - Istanbul.

Ceremonia de deschidere a ediţiei din 2014 a Jocurilor Olimpice de iarnă a început pe Stadionul Fişt, vineri, la ora locală 20.14 (18.14 ora României), ce simbolizează anul în curs. Pe Stadionul Fişt din Soci au defilat cele 88 de delegaţii participante la competiţie, între care şi cea a României, formată din 24 de sportivi.


×
Subiecte în articol: Soci Rusia
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close