Antena 3 CNN Externe Tot mai mulţi greci care îşi pierd locurile de muncă devin agricultori pentru a scăpa de efectele crizei

Tot mai mulţi greci care îşi pierd locurile de muncă devin agricultori pentru a scăpa de efectele crizei

Tot mai mulţi greci care îşi pierd locurile de muncă devin agricultori pentru a scăpa de efectele crizei
Sursa foto: Foto: unclechrisoliveoil.gr
01 Mai 2012   •   10:01

Din ce în ce mai mulţi greci vor să se întoarcă la viaţa de la ţară pentru a duce un trai decent cu buget mic şi pentru a scăpa de efectele crizei economice. O familie cu şase membri a dovedit că este posibil. În urmă cu doi ani, părinţii şi-au pierdut locurile de muncă şi s-au retras la ţară, unde au devenit agricultori veritabili.

Criza economică a afectat familiile din Grecia, care se întorc la viaţa de ţară, unde au propria lor grădină şi micile lor sere. Este şi cazul lui Dimitrious şi soţia sa, Maria, care şi-au pierdut locurile de muncă în urmă cu doi ani şi nu mai puteau să-şi susţină financiar familia. De atunci, ei cresc legume şi au multe animale în ogradă: pui, capre, porci şi iepuri.

Mâncarea produsă în mica lor fermă este suficientă pentru a hrăni cei şase membrii ai familiei. Iar ceea ce nu este consumat, este dat la schimb pentru alte produse în târgul satului.

Este al cincilea an de criză economică în Grecia, astfel că din ce în ce mai mulţi orăşeni se retrag la ţară pentru a duce un trai cu decent cu buget restrâns.

Un studiu realizat pe peste 1.200 de persoane a concluzionat că 68% dintre greci se gândesc să părăsească marile oraşe, în timp ce 19 procente deja au planuri în această privinţă.




×
Subiecte în articol: Grecia tara agricultori mancare
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close