Antena 3 CNN Externe Un alt jurnalist american a fost decapitat de jihadiştii SI. Steven Sotloff a fost răpit în Siria în urmă cu un an de zile

Un alt jurnalist american a fost decapitat de jihadiştii SI. Steven Sotloff a fost răpit în Siria în urmă cu un an de zile

Un alt jurnalist american a fost decapitat de jihadiştii SI. Steven Sotloff a fost răpit în Siria în urmă cu un an de zile
Sursa foto: Foto: mirror.co.uk
02 Sep 2014   •   20:40

Jihadişti din cadrul grupării sunnite Statul Islamic (SI) au revendicat într-o înregistrare video, difuzată marţi pe Internet, decapitarea unui al doilea ostatic american, Steven Sotloff, a anunţat Centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE, citat de AFP.
   
În această înregistrare, intitulată "Al doilea mesaj către America", jurnalistul Steven Sotloff, în vârstă de 31 de ani, apare în genunchi, purtând un combinezon de culoarea portocalie, alături de un bărbat mascat, înarmat cu un cuţit.

Casa Albă a anunţat că încă nu a confirmat autenticitatea acestei înregistrări video.

Potrivit înregistrării, următorul ostatic care va fi executat este britanicul David Cawthorne Haines.

Pe 19 august, SI l-a arătat pe Steven Sotloff, îmbrăcat într-o tunică portocalie, în înregistrarea video a decapitării jurnalistului american James Foley.

Jihadiştii au afirmat atunci că Sotloff va fi următorul decapitat, în cazul în care Statele Unite nu încetează bombardarea unor poziţii deţinute de grupare în Irak.

Mama lui Steven Sotloff l-a implorat recent pe liderul jihadiştilor, Abu Bakr al-Baghdadi, să cruţe viaţa fiului ei. "Dumneavoastră, califule, puteţi acorda o amnistie", implora ea.
   
Dat dispărut de 12 luni, Sotloff ar fi fost răpit pe 4 august 2013 la Alep, în Siria, în apropiere de frontiera cu Turcia. Acest fin cunoscător al Orientului Mijlociu scria de ani de zile despre lumea musulmană.
   
Originar din Miami, în Florida (sud-est), absolvent al Universităţii Central Florida, el a lucrat ca freelancer pentru revista Time, săptămânalul american Christian Science Monitor, publicaţia Foreign Policy, iar recent pentru ziarul The World Affairs.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close