Antena 3 CNN Externe Un bărbat care a transmis informaţii false despre uraganul Sandy pe Twitter a demisionat

Un bărbat care a transmis informaţii false despre uraganul Sandy pe Twitter a demisionat

Un bărbat care a transmis informaţii false despre uraganul Sandy pe Twitter a demisionat
Sursa foto: Foto: AFP / Mediafax
de S.T.    |    31 Oct 2012   •   12:14

Un bărbat care a căpătat notorietate în lumea virtuală după ce a difuzat pe Twitter mesaje cu informaţii false despre pagubele provocate de uraganul Sandy a anunţat marţi seara că demisionează din funcţia politică pe care o ocupă, relatează agenţia AFP, citată de Mediafax.

Luni seara, @ComfortablySmug, un susţinător al lui Mitt Romney care locuieşte la New York, a decis să se amuze cu cei 6.000 de abonaţi ai săi trimiţând pe Twitter câteva "breaking news", care au sfârşit, în mod evident, prin a atrage atenţia presei.

Bursa din New York este sub ape, guvernatorul statului New York este blocat într-o clădire, tot Manhattanul este afectat de o pană de curent: toate aceste informaţii transmise pe Twitter de @ComfortablySmug erau false.

Dar, amestecate cu informaţii reale, ele au fost redistribuite de sute de ori. Majoritatea acestor informaţii au fost verificate şi s-a constatat că nu sunt reale, însă alerta privind inundarea sălii de negocieri a bursei a fost preluată de CNN, după care a fost dezminţită.

"Sunt multe persoane puţin recomandabile pe aici, dar chiar trebuie să ai tupeu să difuzezi informaţii false când o catastrofă este în curs. cc @comfortablysmug", a reacţionat un utilizator de Internet din Baltimore, @byelin, pe Twitter, ca mulţi alţi utilizatori furioşi.

Bărbatul a anunţat marţi seara pe contul său de Twitter că îşi cere scuze după ce a "trimis o serie de mesaje eronate şi iresponsabile".

"Am demisionat din echipa de campanie pentru alegerea în Congres a lui Christopher Wight, cu efect imediat", a scris el.


×
Subiecte în articol: uraganul sandy Twitter demisie Twitter
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close