Antena 3 CNN Externe Un bloc de locuinţe s-a prăbuşit în India. Aproape 100 de persoane au rămas prinse sub dărâmături

Un bloc de locuinţe s-a prăbuşit în India. Aproape 100 de persoane au rămas prinse sub dărâmături

Un bloc de locuinţe s-a prăbuşit în India. Aproape 100 de persoane au rămas prinse sub dărâmături
Sursa foto: Foto: YouTube
27 Sep 2013   •   12:51

Un bloc de locuinţe s-a prăbuşit, vineri dimineaţă, în capitala financiară a Indiei, Mumbai, iar zeci de persoane au rămas prinse sub dărâmături.

Cel puţin două persoane au murit, iar alte 12 au fost salvate şi transporatate de urgenţă la spital, a declarat Alok Awasthi, comandantul local al Forţelor de Intervenţie în caz de urgenţă.

"Estimăm că în jur de 80-90 de persoane se află încă prinşi sub dărâmături", a mai spus Awasthi, preluat de AP.

Clădirea rezidenţială, cu cinci etaje, s-a prăbuşit la 6 dimineaţa, în cartierul Dockyard Road, din sud-estul metropolei indiene.

Acest incident este ultimul dintr-un lung şir de evenimente similare înregistrate în India. În aprilie, cel puţin 72 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce o clădire construită ilegal s-a prăbuşit din senin.
Câteva săptămâni mai târziu, un corp al unui spital s-a prăbuşit parţial, provocând rănirea gravă a cel puţin 10 persoane.
În iunie, alţi 10 oameni, printre care se aflau şi cinci copii au pierit după ce o clădire de trei ataje s-a prăbuşit peste ei.

Din păcate, prăbuşirea construcţiilor din India a devenit un lucru frecvent. Cererea masivă de locuinţe din această ţară, amplificată de corupţia ridicată, determină constructorii să renunţe la materialele de rezistenţă, iar proiectele sunt realizate deseori fără nicio autorizaţie.

 

×
Subiecte în articol: cladire prabusita
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close