Antena 3 CNN Externe Un copil de 8 ani a fost INTEROGAT pentru că şi-a declarat solidaritatea cu atacatorii jihadişti din Paris

Un copil de 8 ani a fost INTEROGAT pentru că şi-a declarat solidaritatea cu atacatorii jihadişti din Paris

Un copil de 8 ani a fost INTEROGAT pentru că şi-a declarat solidaritatea cu atacatorii jihadişti din Paris
29 Ian 2015   •   12:42

Un copil de opt ani, din oraşul francez Nisa, a fost interogat de către poliţişti după ce micuţul şi-a exprimat "solidaritatea" cu jihadiştii care au atacat redacţia Charlie Hebdo.

Iniţial, autorităţile şcolare au devenit îngrijorate atunci când băiatul a refuzat să participe la momentul de reculegere în memoria victimelor atacurilor din Paris, organizate de unitatea de învăţământ.

"Tot timpul, copilul şi-a exprimat solidaritatea cu atacatorii", a spus Marcel Authier, şeful securităţii publice regional.

Aflat în clasa de curs, Ahmed, a fost întrebat dacă se identifică cu "Charlie".
El a răspuns că este de partea teroriştilor, fiind împotriva caricaturilor care îl înfăţişează pe profetul Mahomed, a spus avocatul acestuia, Sefen Guez, citat de BFMTV.

Când băiatul a fost întrebat ce este terorismul, copilul a ridicat din umeri şi a răspuns că nu ştie.

Şcoala primară al cărei elev este Ahmed a sesizat poliţia după acest incident. Directorul şcolii a fost cel care a luat această decizie.

"L-am chemat pe copil şi pe tatăl lui la secţie pentru a încerca să înţelegem cum un copil de opt ani poate avea o asemenea opinie radicală. În mod evident, băiatul habar nu are ce vorbeşte", a menţionat Authier.

Atât avocatul, cât şi un grup de protecţie a drepturilor omului, s-au opus la unison chemării copilului la secţia de poliţie.


"Vârsta reală: 8 ani; Vârsta mentală: 8 ani; Acum repetă ce ai spus la şcoală despre terorism!"

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close