Antena 3 CNN Externe "Urmaşii lui Hitler" au omorât cel puţin nouă oameni, în ultimii 11 ani. Crimele, acoperite de serviciile secrete germane

"Urmaşii lui Hitler" au omorât cel puţin nouă oameni, în ultimii 11 ani. Crimele, acoperite de serviciile secrete germane

"Urmaşii lui Hitler" au omorât cel puţin nouă oameni, în ultimii 11 ani. Crimele, acoperite de serviciile secrete germane
Sursa foto: Foto:scrapetv.com
14 Noi 2011   •   07:24

Opinia publică din Germania este revoltată, după ce oamenii legii au descoperit o grupare secretă neonazistă, care ar fi asasinat mai multe persoane în ultimii 11 ani. Serviciile secrete germane sunt acuzate că i-au folosit pe membrii grupării ca informatori şi le-au acordat protecţie, ceea ce le-a permis acestora să comită crimele şi să scape nepedepsiţi.

Între anii 2000 şi 2006, nouă imigranţi, în majoritate turci, au fost ucişi, fără vreun motiv aparent, în diferite oraşe germane. Toate victimele au fost împuşcate cu aceeaşi armă, dar anchetatorii n-au putut da de urma făptaşului.

Acum câteva zile, arma a fost găsită în ruinele locuinţei unei militante neonaziste, distruse de o explozie. Se crede că femeia şi-a aruncat în aer casa, pentru a distruge anumite dovezi, dar nu a reuşit. Ea s-a predat poliţiei după ce doi prieteni ai săi, şi ei militanţi ai extremei drepte, s-au împuşcat mortal între ei, din motive necunoscute.

Potrivit poliţiei, cei trei făceau parte dintr-o reţea neonazistă secretă care i-a ucis pe imigranţi, din motive ideologice. Dar acestea nu au fost singurele lor crime: în maşina celor doi indivizi s-a găsit şi o altă armă, cu care a fost ucisă o poliţistă germană în 2007.

Presa se întreabă cum a fost posibil ca neonaziştii să trăiască, ani de zile, în clandestinitate şi să facă atâtea victime, fără să fie identificaţi.

Răspunsul trebuie căutat, se pare, la serviciile secrete care i-ar fi protejat în schimbul informaţiilor pe care le dădeau despre cercurilor de extremă dreaptă. Opoziţia cere o anchetă parlamentară care să facă lumină asupra acestui caz tulburător.

×
Subiecte în articol: Germania serviciile secrete crime turci
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close