Antena 3 CNN Externe Washingtonul cere controlul camioanelor ruseşti care transportă ajutoare umanitare spre Ucraina

Washingtonul cere controlul camioanelor ruseşti care transportă ajutoare umanitare spre Ucraina

Washingtonul cere controlul camioanelor ruseşti care transportă ajutoare umanitare spre Ucraina
de S.T.    |    13 Aug 2014   •   09:02

Washintonul a aprobat marţi cererea Kievului de a supune unui control la frontieră camioanele ruseşti care transportă ajutoare umanitare spre Ucraina, în contextul în care occidentalii se tem că Moscova încearcă să ofere sprijin rebelilor proruşi, relatează AFP.

Statele Unite şi aliaţii lor europeni şi-au exprimat în repetate rânduri îngrijorarea cu privire la un convoi de camioane care se îndreaptă spre Ucraina. Potrivit Kremlinului, ele sunt încărcate doar cu ajutor umanitar destinat populaţiei afectate de conflictul din estul Ucrainei.

După consultări cu autorităţile de la Kiev, Washingtonul s-a declarat dispus să aprobe trimiterea acestui convoi cu condiţia ca el să fie controlat la frontieră, iar distribuirea de ajutoare să fie încredinţată Crucii Roşii.

"Rusia nu are dreptul să intre în Ucraina în mod unilateral fără permisiunea Kievului, sub acoperirea unor convoaie umanitare sau orice alt pretext", a declarat purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat american, Marie Harf.telor, potrivit ONU.

Citeşte şi:

Kiev: "Convoiul umanitar rus va fi OPRIT la frontieră"


×
Subiecte în articol: Washington Moscova
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close