Antena 3 CNN High Tech Cum suntem spionaţi de propriul televizor

Cum suntem spionaţi de propriul televizor

Cum suntem spionaţi de propriul televizor
23 Noi 2015   •   13:53

Spre surprinderea celor care cred că investiția într-un Smart TV vine la pachet doar cu lapte și miere, aceste creații fac o treabă foarte bună în vă spiona activitățile, scrie Playtech.ro.

Sunt șanse foarte mari ca acel Smart TV din sufragerie, achiziționat cu eforturi financiare semnificative, să nu se rezume doar la a vă servi conținut multimedia și posturi TV. El este capabil de mult mai mult. Știe să vă ofere conținut personalizat, iar cu fiecare aplicație instalată sau clip vizionat vă cunoaște mai bine. Mai mult decât atât, producătorul său vă cunoaște mai bine, împreună cu toții partenerii săi care au fost dispuși să plătească pentru acest informații.

Deja de câțiva ani, reclamele personalizate nu se mai regăsesc doar pe Google și pe site-urile voastre personalizate. TV-ul vostru inteligent a învățat să vă servească reclame pe ,,gustul vostru”. Iar dacă această particularitate nu vă frustra suficient, există vulnerabilități de securitate grave incluse într-un Smart TV care ar trebui să vă ajute să vă ridicați câteva semne de întrebare în legătură cu beneficiile faptului că puteți intra pe YouTube sau pe o pagină web direct de pe televizor.

Deși volumul de date colectate variază de la producător la producător, trebuie să înțelegeți un lucru. Samsung, Sony, LG, Philips, Sharp și alții, nu se mulțumesc doar cu informațiile desprinse din aplicațiile pe care le instalați pe Smart TV. Chiar și dacă folosiți un player terț sau un dispozitiv pentru streaming, gen Chromecast sau Apple TV, imaginiea preluată de la acele aparate este analizată, iar rezultatul testului e trimis către producător. Până și numărul canalului la care vă uitați poate ajunge la compania din spatele televizorului, împreună cu numele fișierelor video pe care le-ați redat de pe un stick USB conectat la unul dintre porturile USB ale TV-ului. Iar dacă asta nu era suficient, pentru că toate dispozitivele conectate la internet din casa voastră folosesc un singur IP atunci când sunt online, riscați să vă uitați la o anumită emisiune sau clip pe TV și să vedeți reclame legate de acel tip de conținut pe laptop, telefon sau tabletă.

Mai mult, pe playtech.ro.

×
Parteneri
ANM: Cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii, în aproape toată țara
x close