Antena 3 CNN High Tech Cum să modificați fluxul de știri pe Facebook, pentru a fi așa cum era înainte

Cum să modificați fluxul de știri pe Facebook, pentru a fi așa cum era înainte

Cum să modificați fluxul de știri pe Facebook, pentru a fi așa cum era înainte
08 Feb 2018   •   18:17

În luna decembrie, Facebook a anunțat schimbări importante privind ceea ce văd utilizatorii în News Feed. De această dată este vorba despre prioritizarea postărilor prietenilor și familiei, în detrimentul celor ale companiilor media sau a diverselor brand-uri.

Pentru cei care sunt nemulțumiți de modul în care arată acum News Feed-ul lor, există câteva metode pentru a-l personaliza, astfel încât să fie mai aproape de ce vă doriți.

În primul rând prioritizați paginile și profilurile. La secțiunea ”Preferințe” în stânga paginii, prioritizați ce vedeți pentru prima dată. Alegeți site-urile care vă plac și prietenii ale căror postări le apreciați.

Apoi, oferiți cât mai des feedback, legat de conținutul afișat. Aprecieri, comentarii, nu sunt destule pentru a determina conținutul relevant. Trebuie să folosiți și opțiunile de a numai urmări diverse pagini și persoane sau să salvați postările care vă plac.

Există și opțiunea de a da feedback direct, dacă o postare încalcă regulile și puteți ascunde postări dacă acestea nu vi se par interesante.

În faza următoare puteți folosi o extensie pentru browser, numită Social Fixer. Aceasta se ocupă de afișarea conținutului pe Facebook. Puteția crea filtre sau puteți să le folosiți pe cele existente, pentru a nu fi afișate postări pe anumite subiecte. Extensia funcționează foarte bine, atât timp cât știți ce nu vreți să vedeți. 

Faceți curățenie printre prieteni. Nu trebuie neapărat să îi scoateți de la prieteni, este destul să nu îi mai urmăriți. După un timp, dacă uitați, chiar Facebook vă va reaminti de cei pe care i-ați trecut ”în rezervă”.

×
Subiecte în articol: Facebook
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close