Antena 3 CNN High Tech Marele deştept: Gemini, cel mai avansat model de inteligență artificială de la Google

Marele deştept: Gemini, cel mai avansat model de inteligență artificială de la Google

Alphabet, grupul care deține Google, a lansat, miercuri, cel mai avansat model al său de inteligență artificială. Tehnologia poate prelucra mai multe feluri de informații, cum ar fi video, audio și text.

Marele deştept: Gemini, cel mai avansat model de inteligență artificială de la Google
Sursa foto: Getty Images I ismagilov
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Dec 2023   •   21:36

Noul model se numește Gemini și este capabil de un raționament mai sofisticat. Poate înțelege informaţia cu un grad mai mare de nuanţare decât tehnologia anterioară folosită de Google.

"Această nouă eră a modelelor AI reprezintă unul dintre cele mai mari eforturi ştiinţifice şi inginereşti pe care noi le-am făcut în calitatea noastră de companie", a declarat CEO-ul Alphabet, Sundar Pichai, într-un mesaj publicat pe blogul grupului.

O parte din noul model tehnologic Gemini a fost încorporat în asistentul AI al Google, Bard. Șeful gigantului tech mai spune că, la începutul anului viitor, se intenționează lansarea celei mai avansate versiune de Gemini, prin intermediul Bard.

Oficialii Alphabet mai spun că au produs trei versiuni de Gemini, iar fiecare este concepută pentru a folosi o cantitate diferită a puterii de procesare.

Versiunea cea mai puternică este concepută pentru a funcţiona în centre de date, iar cea mai mică va funcţiona în mod eficient pe dispozitive mobile, a precizat compania americană.

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close