Antena 3 CNN High Tech Internetul ar putea rămâne fără adrese în următorii ani

Internetul ar putea rămâne fără adrese în următorii ani

Internetul ar putea rămâne fără adrese în următorii ani
Sursa foto: adrese web
03 Noi 2009   •   08:27

O anchetă a Comisiei Europene a arătat că puţine companii sunt pregătite să treacă de la protocolul actual de desemnare a numelor, IPv4, la nou IPv6. Experţii în internet au avertizat că web-ul va rămâne fără adrese de internet în următorii doi ani, dacă nu migrează mai multe companii spre noua platformă.
Protocoalele IPv4 şi IPv6 se referă la modul cum sunt create şi desemnate adresele web. Fiecare website are o adresă IP unică, reprezentată de o serie de numere, cărora li se atribuie o adresă web mai prietenoasă, gen antena3.ro, pentru a fi mai uşor de memorat.
Protoclul IPv4 foloseşte adrese pe 32-bit, care permite webului să suporte 4.3 miliarde de adrese unice. În schimb, IPv6 foloseşte adrese web pe 128-bit, creând miliarde de posibile noi adrese, iar experţii estimează că s-ar putea acorda o adresă fiecărui fir de iarbă de pe planetă.
Ancheta europeană prin 610 guverne, organizaţii industriale sau de educaţie din Europa, Orientul Mijlociu şi Asia, a arătat că doar 17 procente au trecut la IPv6.
Comisia a avertizat că desfăşurarea la timp a protocolului este vitală pentru creşterea şi stabilitatea internetului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close