Antena 3 CNN High Tech Stephen Hawking: Rasa umană va dispărea dacă nu colonizează spaţiul (VIDEO)

Stephen Hawking: Rasa umană va dispărea dacă nu colonizează spaţiul (VIDEO)

Stephen Hawking: Rasa umană va dispărea dacă nu colonizează spaţiul (VIDEO)
Sursa foto: Foto: dipity.com
09 Aug 2010   •   18:45

Astrofizicianul Stephen Hawking avertizează, într-un interviu pentru Big Think, că omenirea nu va supravieţui dacă nu va găsi o altă planetă pe care să o colonizeze. Potrivit unui om de ştiinţă britanic, s-ar putea stabili o bază permanentă pe lună în 20 de ani, apoi o colonie pe Marte în următorii 40 de ani.

?Intrăm într-o perioadă a istoriei noastre care se anunţă a fi din ce în ce mai periculoasă?, a declarat Hawking.

?Au fost câteva cazuri, în trecut, când supravieţuirea a fost o chestiune nesigură?, a spus astrofizicianul, exemplificând prin Criza Rachetelor Cubaneze, din 1963. Hawking a adăugat că este posibil ca asemenea situaţii să fie din ce în ce mai frecvente, în viitor.

Potrivit lui Hawking, pentru că epuizăm în mod alert resursele naturale pe care Terra le furnizează şi pentru că oamenii au în codul genetic ?instincte agresive şi egoiste?, singura şansă a rasei umane de a supravieţui pe termen lung este ?răspândirea în spaţiu?.

Dar cum putem ajunge acolo? Oamenii de ştiinţă estimează că, folosind tehnologia actuală, am putea ajunge la cea mai apropiată stea în aproximativ 50.000 de ani. Pentru a îndeplini acest lucru în timpul vieţii umane, este nevoie de o tehnologie care să dezvolte viteze apropiate de cea a luminii şi protecţie de radiaţiie cosmice cu care s-ar intra în contact pe durata călătoriei.

Renumitul om de ştiinţă Stephen Hawking, în vârstă de 64 de ani - autor al cărţii ?O scurtă istorie a timpului?, este tetraplegic şi comunică cu ajutorul unui computer din cauza unei afecţiuni neurologice numită scleroză amiotrofică laterală.



Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close