Antena 3 CNN High Tech Studiu: Telefonul mobil are de 18 ori mai multe bacterii decât mânerul toaletei

Studiu: Telefonul mobil are de 18 ori mai multe bacterii decât mânerul toaletei

Studiu: Telefonul mobil are de 18 ori mai multe bacterii decât mânerul toaletei
Sursa foto: Foto: wpix.com
28 Iul 2010   •   17:12

Telefonul mobil are mai multe bacterii decât mânerul de la toaletă. Un studiu din Marea Britanie efectuat de revista Wich? a arătat că procentul de germeni poate fi şi de 18 ori mai mare.

Unul dintre cele 30 de telefoane testate avea un nivel aşa de ridicat de bacterii încât îi putea provoca proprietarului o indigestie serioasă.

Descoperirile făcute de revista Wich? Sugerează că 14.7 dintre cele 63 de milioane de mobile folosite în prezent în Marea Britanie, reprezintă un adevărat pericol pentru sănătatea utilizatorilor, scrie Daily Mail.

?Nivelul bacteriilor potenţial dăunătoare de pe mobile au depăşit scala pe care le-am măsurat. Acel telefon trebuie dezinfectat?, a declarat Jim Francis, expert în igienă şi cel care a condus studiul.

Cel mai contaminat telefon depăşise cu 39 de unităţi nivelul sigur pentru enterobacterii, un grup de bacterii care trăiesc în intestinul gros al oamenilor şi animalelor, incluzând aici bacterii ca salmonella.

A depăşit de 170 de ori nivelul acceptabil de coliformi fecali, care sunt asociaţi cu fecalele umane.

De asemenea, pe telefoane au fost decoperite şi alte bacterii inclusiv cele care provoacă toxiinfecţii alimentare precum e.coli şi staphylococcus aureus, însă acestea se încadrau în limitele de siguranţă.

?Microbii ajung pe mâna unei persoane, şi apoi sunt transferaţi pe telefon?, spune Ceri Stanway, cercetător al Which?.

?Prin asta se poate observa cât de uşor este să intri în contact cu bacteriile. Oamenii percep mânerele de la toalete ca pe ceva murdar însă acestea au mai puţine bacterii decât telefoanele. Oamenii trebuie să fie atenţi la igiena personală dar şi la cei cărora le împrumută telefoanele pentru a se uita la fotografii, spre exemplu?, arată specialiştii care au condus studiul.

În trecut, cei de la Which? Au descoperit că tastaturile calculatoarelor conţin mai mulţi microbi decât colacul toaletei.

Antena3.ro

 

×
Parteneri
Filmul bătăii din Parlament dintre Florin Roman şi Dan Vîlceanu
x close