Antena 3 CNN International News Rusia lucrează la o nouă cale ferată cu orașul ocupat Mariupol, ca alternativă la "Podul lui Putin", bombardat de Ucraina

Rusia lucrează la o nouă cale ferată cu orașul ocupat Mariupol, ca alternativă la "Podul lui Putin", bombardat de Ucraina

Moscova construiește o nouă legătură feroviară care va conecta Rusia cu orașele ocupate Mariupol, Volnovaha și Donețk, avertizează un oficial ucrainean.

Rusia lucrează la o nouă cale ferată cu orașul ocupat Mariupol, ca alternativă la "Podul lui Putin", bombardat de Ucraina
Sursa foto: hepta / Sputnik / Pavel Lisitsyn
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Sep 2023   •   16:36

Petro Andriușcenko, un consilier al primarului din Mariupol, care nu se mai află în oraș, a declarat că rușii au început construcția unui pod de cale ferată în apropierea satului Granitne, peste râul Kalmius. 

"Dacă se va reuși, acest lucru va permite ca linia existentă Mariupol-Aslanove-Kalcik-Volnovaha să fie conectată direct la Taganrog și Rostov-pe-Don", a adăugat el, conform CNN.

Andriușcenko a arătat că finalizarea noii căi ferate va da Rusiei oportunitatea să transporte provizii militare și civile către teritoriile ocupate din sudul Ucrainei fără a se baza pe podul din Crimeea peste Strâmtoarea Kerci, cunoscut drept "Podul lui Putin".

Citește și: "850 de kilograme de explozibil pe Sea Baby și bum!" | CNN a difuzat în exclusivitate filmul atacului cu drone marine asupra podului Kerci 

Podul care leagă Crimeea de Rusia continentală a fost supus unor atacuri tot mai dese din partea forțelor ucrainene în ultimele luni, în încercarea Kievului de a tăia liniile de aprovizionare în peninsula sub ocupație. 

Orașul Mariupol este un port la Marea Azov, situat în regiunea ucraineană Donețk, și se află sub control direct al Rusiei din mai 2022.

În Mariupol, forțele rusești au efectuat unele dintre cele mai mortale lovituri, inclusiv un atac asupra unei maternități și bombardarea unui teatru în care se refugiaseră sute de civili.

Chiar și după ce orașul a căzut în mâinile rușilor, apărătorii ucraineni au rezistat timp de săptămâni, baricadați în subsolurile Combinatului Siderurgic Azovstal, înainte de a se preda forțelor de invazie, amintește CNN.

Foto: tren spre Volnovaha plecând din gara din Mariupol

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close