Antena 3 CNN Timp liber Film "Filmul românesc nu merită Oscarul!". Presa străină, după ce un politician român a criticat "Poziţia copilului"

"Filmul românesc nu merită Oscarul!". Presa străină, după ce un politician român a criticat "Poziţia copilului"

"Filmul românesc nu merită Oscarul!". Presa străină, după ce un politician român a criticat "Poziţia copilului"
Sursa foto: Foto: captura abcnews.go.com
de M.Z.    |    26 Sep 2013   •   07:58
Criticile deputatului PSD Victor Cristea la adresa peliculei "Poziţia copilului" au fost preluate şi de presa străină. Jurnaliştii de la ABC News au spus: "Filmul românesc nu merită Oscarul!"

Sursa citată a mai scris că deputatul a criticat în dezbaterea parlamentară limbajul vulgar folosit în film, ceea ce ar dăuna imaginii României, în opinia sa.

Drama "Poziţia copilului" povesteşte istoria unei mame care încearcă să se folosească de statutul ei social, pentru a-şi salva fiul de la închisoare. Ea apelează la fapte de corupţie şi oferă mită ca să-şi atingă scopul.

Pelicula regizată de Călin Peter Netzer a câştigat în februarie Ursul de Aur la festivalul de film de la Berlin.



"Poziţia copilului" este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multipremiatele "Maria" (2003) şi "Medalia de onoare" (2010). 

Participarea filmului la Berlinală a fost susţinută printr-o campanie la care au luat parte personalităţi din sport şi mass-media, între care şi vedete ale Antenei 3. 

Citeşte şi 
Victora filmului "Poziţia copilului", salutată în presa internaţională



×
Subiecte în articol: pozitia copilului oscar
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close