Antena 3 CNN Actualitate Media Autorul Apelului de condamnare a comunismului, Sorin Ilieşiu, îi cere demisia lui Băsescu

Autorul Apelului de condamnare a comunismului, Sorin Ilieşiu, îi cere demisia lui Băsescu

Autorul Apelului de condamnare a comunismului, Sorin Ilieşiu, îi cere demisia lui Băsescu
Sursa foto: Foto: Videonews
28 Iun 2011   •   22:10

Autorul Apelului de condamnare a comunismului, regizorul Sorin Ilieşiu, îi cere demisia preşedintelui Traian Băsescu printr-o scrisoare pe care a citit-o, marţi seara, la emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

În scrisoarea în care îi cere demisia preşedintelui, Sorin Ilieşiu îl acuză pe Traian Băsescu de minciună, incultură şi vulgaritate.

"Excelenţă, excelaţi în minciună, nedreptate, neruşine, incultură, vulgaritate, duplicitate (...), aţi preschimbat dreptatea şi adevărul în nedreptate şi minciună ... unica urmare ar fi demisia de onoare, dar nu cred că mai aveţi onoare. Paharul s-a umplut odată cu detestabilele afirmaţii ale dvs despre majestatea sa Regele Mihai", a citit Ilieşiu din scrisoarea adresată şefului statului.

"Incultura dvs e năucitoare şi incompatibilă cu funcţia pe care o deţineţi azi prin fraudă morală. (...) Nu aţi făcut nimic bun cu excepţia condamnării comunismului şi nu aţi fi făcut-o dacă timp de un an nu v-aş fi încolţit cu apeluri documentate. În 2005, aţi spus că nu puteţi condamna comunismul, întrucât nu există dovezi şi raport de condamnare. V-am arătat dovezi. (...)", a continuat regizorul Ilieşiu.

Conf. univ. dr. Sorin Ilieşiu este şi membru al Grupului de Dialog Social. Ilieşiu a spus că, în urmă cu două zile, şi-a dat demisia din PNŢCD.

Ascultă aici textul integral al scrisorii lui Ilieşiu către Traian Băsescu.

×
Subiecte în articol: Sorin Iliesiu demisie scrisoare
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close